http://elinepa.org/2016/09/21/invitation-greeks-buddhism/?lang=gr
Ομιλία – Παρουσίαση του
“Έλληνες και Βουδισμός”
Ομιλία – Παρουσίαση του
Δημήτρη Βασιλειάδη
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
που λαμβάνουν χώρα στο Παλαιό Φάληρο από τις 1 έως τις 10 Οκτωβρίου 2016
υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου
Ο Σύλλογος Ελλήνων Εικαστικών & Πολιτισμικών Δημιουργών «Τεχνόσφαιρα», η Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ) και το Κέντρο Ινδικών & Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε μια ομιλία με προβολή διαφανειών του Ινδολόγου καθηγητή και Προέδρου της ΕΛΙΝΕΠΑ, Δρ Δημήτρη Βασιλειάδη με την ευκαιρία της δημοσίευσης του νέου του βιβλίου
την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 ώρα 19:30
στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»
(Λεωφόρος Ποσειδώνος – τηλ. 2109813274)
Η ομιλία εστιάζεται σε τρεις περιόδους που καλύπτουν την μακρόχρονη διαπολιτισμική σχέση που συνδέει τον ελληνικό και τον βουδιστικό πολιτισμό για περισσότερο από δυόμιση χιλιάδες χρόνια: α) Στις ιστορικές επαφές από την εποχή του Βούδα μέχρι και την ανάπτυξη της ελληνο-βουδιστικής τέχνης της Γανδάρα. β) Στην επιρροή του Βουδισμού στη Μέση Ανατολή και στη διαμόρφωση του χριστιανικού ασκητισμού, και γ) στο έργο των σύγχρονων Ελλήνων μελετητών, Λευκάδιου Χερν, Μάρκου Πάλλη και Νίκου Καζαντζάκη που έκαναν με το έργο τους γνωστές ανά τον κόσμο άγνωστες πτυχές του Ιαπωνικού, Θιβετανικού και Κινεζικού Βουδισμού.
Μαθήματα Χίντι και Σανσκριτικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μαθήματα Χίντι και Σανσκριτικών όλων των επιπέδων
ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ
Εκτυπώστε την Αίτηση εγγραφής από την ιστοσελίδα του Διδασκαλείου ΕΔΩ
Δείτε τα Δίδακτρα για Φοιτητές και μη Φοιτητές ΕΔΩ
Τα μαθήματα δεν απευθύνονται σε φοιτητές μόνο του ΕΚΠΑ, αλλά και άλλων ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και σε εργαζόμενους ή άλλους ενδιαφερόμενους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΔΩ
Επικοινωνία
Γραμματεία:
Η Γραμματεία του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών στεγάζεται στο κτίριο της οδού Ιπποκράτους 7, 2ος όροφος, T.K. 106 79.
Κατά την περίοδο των εγγραφών η γραμματεία λειτουργεί καθημερινά, ώρες 9.00-15.00.
Τηλέφωνα:
210 3688232, 210 3688263, 210 3688265, 210 3688266, 210 3688267, 210 3688204, 210 3688270.
email: secr@didaskaleio.uoa.gr
Διδασκαλία:
κιν. 6977874652 e-mail: vassiliadesdeva@yahoo.com
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 και για πρώτη φορά στην χώρα μας η διδασκαλία των Χίντι, της κυριότερης γλώσσας της Ινδίας. Η διδασκαλία των Χίντι έρχεται ως συνέχεια της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την διεύρυνση του κύκλου διδασκαλίας των ασιατικών γλωσσών. Ήδη διδάσκονταν με επιτυχία η Ιαπωνική, η Κινεζική, η Αραβική, η Περσική, η Ρωσική και η Τουρκική.
Τα μαθήματα Χίντι παραδίδονται από τον καθηγητή και Πρόεδρο της ΕΛΙΝΕΠΑ δρ. Δημήτρη Βασιλειάδη σε δίωρα και τρίωρα απογευματινά τμήματα ανάλογα με τον αριθμό των φοιτητών. και συγκεντρώνουν φοιτητές του Πανεπιστημίου αλλά και μη φοιτητές κάθε ηλικίας.
Η διδακτέα ύλη βασίζεται στο πρόγραμμα εκμάθησης που ακολουθείται για τους ξένους φοιτητές από το Τμήμα των Χίντι του Πανεπιστημίου του Μπενάρες. Τα μαθήματα αρχίζουν με την εκμάθηση της αλφαβήτου και προχωρούν σταδιακά στην εκμάθηση λεξιλογίου, καθημερινών εκφράσεων και γραμματικής, για να καταλήξουν στη μελέτη κειμένων και ποίησης της σύγχρονης Ινδικής λογοτεχνίας.
Η τάξη των Χίντι φιλοδοξεί να αποτελέσει πυρήνα για την εκπαίδευση διερμηνέων και μεταφραστών, αλλά και κέντρο για τη μελέτη του Ινδικού Πολιτισμού στο άμεσο μέλλον. Η γλώσσα Χίντι είναι η πλέον διαδεδομένη επίσημη γλώσσα της Ινδίας και ομιλείται σε πολλές βόρειες πολιτείες αλλά και στο Πακιστάν, όπου είναι γνωστή με την ονομασία Ούρντου και γράφεται με την αραβική γραφή.
Έντονο ενδιαφέρον εκφράστηκε από διαφόρους φιλολογικούς και φιλοσοφικούς κύκλους και για την εισαγωγή της διδασκαλίας της Σανσκριτικής Γλώσσας. Μαθήματα για την οποία ξεκίνησαν από το ακαδημαϊκό έτος 2006-07, μαζί με τις νέες τάξεις πρωτοετών και δευτεροετών φοιτητών στα Χίντι.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές τον Σεπτέμβριο κάθε έτους στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιπποκράτους 7, τηλ. 210-3613261, 210-3638021, 210-3688204 και στην ΕΛΙΝΕΠΑ.
Διαβάστε Επίσης:
Ο Κώστας Μπαχαρίας, πρωτοετής φοιτητής των Χίντι μιλά για την Ινδία, τη γλώσσα της και την πρώτη ελληνική τάξη. (Διαβάστε το άρθρο εδώ).
Παρακολουθείστε το φόρουμ των σπουδαστών:
στη σελίδα του Facebook “Μαθήματα Χίντι και Σανσκριτικής Γλώσσας.”
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire