lundi 24 octobre 2016

Η Αθήνα στα χρόνια του Χατζή Αλή Χασεκή, από την Κατερίνα Στάθη, σήμερα στην ΑΘήνα

Σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, η ιστορικός της οθωμανικής περιόδου Κατερίνα Στάθη θα παρουσιάσει πορίσματα πρωτογενούς έρευνας με θέμα «Η Αθήνα στα χρόνια του Χατζή Αλή Χασεκή». Η κα Στάθη θα μιλήσει για την περίοδο της κυριαρχίας του διαβόητου αυτού κυβερνήτη της Αθήνας, ο οποίος άφησε τα ίχνη του στο αστικό τοπίο αλλά και στην προφορική παράδοση.
Η διάλεξη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων  «Η Αθήνα αποκαλύπτει το οθωμανικό και οθωνικό της παρελθόν», που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σε συνεργασία με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών– Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία.

Η ομιλία, όπως όλες οι διαλέξεις του κύκλου, θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο.

Πατήστε εδώ για να δείτε την περίληψη και τη βιβλιογραφία για την ομιλία της κας Στάθη. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε την περίληψη και το βίντεο από τη διάλεξη του Μανόλη Κορρέ με θέμα «Το κέντρο της Αθήνας τον 18ο αιώνα».

Την προσεχή Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, ώρα 17:00, η κα Στάθη θα σας περιμένει στην ιστοσελίδα μας για LIVE CHAT, δηλαδή θα απαντήσει σε ερωτήματά σας και θα συζητήσουμε με ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο!


Hashtag εκδήλωσης: #OT_Athens

Από τη Γραμματεία του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»

Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας
185 35 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4297540-2
Fax: 210  4296024

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire