samedi 10 janvier 2015

Department of Philosophy του Nanjing University

H ομότιμη καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. Αθανασία Γλυκοφρύδη-Λεοντσίνη
εξελέγη τακτικό μέλος της European Academy of Sciences and Arts


H ομότιμη καθηγήτρια φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. Αθανασία Γλυκοφρύδη-Λεοντσίνη εξελέγη τακτικό μέλος της European Academy of Sciences and Arts. Η επίσημη υποδοχή της θα λάβει χώρα σε Πανηγυρική Ολομέλεια της Ακαδημίας στην έδρα της στο Salzburg,  στις 7 Μαρτίου 2015.

Η εκλογή της κ. Λεοντσίνη συνιστά επιβράβευση μιας πολύχρονης προσπάθειας των ερευνών της στη νεότερη ευρωπαϊκή και νεοελληνική φιλοσοφία και στο ευρύτερο πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών. Παράλληλα, αποτελεί ακόμα μία σημαντική διάκριση μέλους Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α., επιβεβαιώνοντας εκ νέου το υψηλότατο επίπεδο του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι από 9 Νοεμβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο του Overseas Experts Visiting Project of the Ministry of Education of China, μετά από πρόσκληση του Department of Philosophy του Nanjing University, ενός από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια της Κίνας, η ίδια καθηγήτρια έδωσε με επιτυχία στις 11/11/14 και 14/11/14, ως Visiting Professor, τις ακόλουθες διαλέξεις: "Orientalism in Modern Greek Art"  και "The Development of Aesthetics in Modern Greece: 1800-2010", τις οποίες παρακολούθησαν καθηγητές του Πανεπιστημίου, καθώς και προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire