dimanche 23 novembre 2014

ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και πληροφορίες

http://www.iemed.org/

Conferències

 


Interpretar la Mediterrània avui
 

Aula Mediterrània és un cicle de conferències per entendre i reflexionar sobre la regió mediterrània des de múltiples disciplines i àmbits d’estudi que l’IEMed, en col·laboració amb el món acadèmic, posa a disposició d’estudiants, professionals, experts i persones interessades.
 
Es tracta d’un ampli i divers cicle de conferències que compta amb prestigiosos acadèmics i experts locals i internacionals per analitzar, estudiar i debatre sobre història, relacions internacionals, interculturalitat, migracions, literatura, llengua, política i reptes socials, entre molts altres temes. Tot plegat, amb l’objectiu de contribuir a construir i enriquir, des del coneixement i el rigor acadèmic, la nostra mirada i interpretació sobre la regió mediterrània.
 
En aquesta iniciativa l’IEMed va de la mà del món acadèmic. Onze programes de màster dedicats - completament o de manera parcial – a estudiar l’àrea mediterrània, impulsats des de les principals universitats i institucions educatives de Catalunya i València, participen en aquesta primera edició d’Aula Mediterrània, que porta per títol “Interpretar la Mediterrània avui”.

Els màsters són:
 • Màster d’Estudis Àrabs i Islàmics - UOC
 • Màster en migracions contemporànies, drets i cohesió social – UAB/UB
 • Màster en Relacions Internacionals - IBEI
 • Màster en mediació Intermediterrània, inversió econòmica i integració intercultural - UAB/Ca’Foscari di Venezia/Paul Valéry de Montpellier III
 • Màster en Història i Identitats de la Mediterrània occidental segles XV-XIX – UB/Universitat d’Alacant/Universitat de València/Universitat Jaume I
 • Màster en Gestió de la Immigració - UPF
 • RelMed - International Joint Master on EuroMediterranean Relations - Universitat Rovira i Virgili, Université Paris 8 Vincennes–Saint-Denis, Université Saint Joseph and Universitat de les Illes Balears. Pompeu Fabra University & IEMed, AUF I EMUNI associate partners
 • Màster Universitari en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament - UAB
 • Màster en Comunicació de Conflictes Armats, Pau i Moviments Socials - UAB
 • Màster en Diplomàcia i Funció Pública Internacional - CEI/UAB/UB
 • Màster Món Àrab i Islàmic - Universitat de Barcelona
31-10-2014

De nouvelles politiques économiques et monétaires pour la Méditerranée

L’IEMed organise aujourd’hui au Palau de Pedralbes la conférence internationale “Politiques macroéconomiques et monétaires en Méditerranée”, qui vise à débattre et formuler les voies à partir desquelles les institutions et les politiques économiques puissent promouvoir la stabilité macroéconomique et le développement de systèmes de protection sociale dans la région méditerranéenne.


La conférence compte sur la collaboration de la Banque d’Espagne, et une vingtaine d'intervenants issus des gouvernements de la région méditerranéenne, d’institutions multilatérales et du monde entrepreneurial y prendront part.

Le Conseiller d’Économie du Gouvernement de la Catalogne, Andreu Mas-Colell, le gouverneur de la Banque d’Espagne, Luis M. Linde, et le président exécutif de l’IEMed, Senén Florensa, ont présidé la séance inaugurale ce matin.

Parmi d’autres participants, Fathalla Sijilmassi, secrétaire général de l’Union pour la Méditerranée,  Jalloul Ayed, ancien ministre des Finances en Tunisie, Mukhallad al Omari, directeur des politiques stratégiques au Ministère de Planification et de la Coopération internationale, Ahmed Galal, ancien ministre de Finances d’Égypte (2013-2014) et économiste de la Banque Mondiale, Frank Moss, directeur général des relations internationales et européennes à la Banque Centrale Européenne, Daniela Gressani, directrice adjointe du Fonds Monétaire International (Moyen-Orient et Asie Centrale), et Abdalah El Ebiary, directeur du groupe d’investissement égyptien Qalaa Holdings, assisteront à la conférence.
  

 Gallerie photographique
Sala d'art contemporani

Le Projet Sfax

Del 6 al 27 de novembre
Espai: Fort Pienc
Le Projet Sfax
Le Projet Sfax és el resultat de la primera vegada que fotògrafs europeus i magribins es troben per treballar de forma conjunta sobre un projecte artístic que té com a principal objectiu valoritzar la riquesa d’una ciutat com Sfax que a través dels segles s’ha mantingut com a port d’intercanvis entre les civilitzacions de la ribes nord i sud de la Mediterrània. 30 fotògrafs (Algèria, Líbia, Marroc, Mauritània, Tunísia, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Grècia, Finlàndia, Hongria, Itàlia, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Txeca, Regne Unit i Romania) van participar durant quatre dies de maig de 2013 en la Primera Residència Euromagribina de Fotògrafs a la ciutat tunisenca de Sfax. L’origen d’aquesta iniciativa era reforçar la candidatura de la Medina de Sfax a la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco fent conèixer l’herència cultural, el patrimoni material i immaterial, i les tradicions de la ciutat de la ma del diàleg entre els artistes i els habitants de la ciutat.
Aquest projecte sorgeix en un moment important en la redefinició de la identitat política i social de Tunísia. Les series fotogràfiques remarquen la riquesa patrimonial tunisenca, la vivesa de les seves tradicions, el saber fer dels artesans, la diversitat de les identitats, així com també la radiant vida urbana i quotidiana, aprofitant l’energia d’una ciutat portuària com Sfax amb un passat històric rellevant.
Aquesta exposició comença a Barcelona el seu periple europeu de la mà del seu organitzador, la Delegació de la Unió Europea a Tunísia, i amb la col·laboració de l’IEMed i el Centre Cívic Fort Pienc
+ Informació: www.leprojetsfax.com

Informacio addicional

Inauguració: Dijous 6 de novembre a les 19.30 h
+ Informació http://leprojetsfax.com

Arab transitions in comparative perspective

Type Conférence
Description Analyser les conditions qui mènent à des processus de démocratisation et de changement de régime est le principal objectif de la conférence "Arab transitions in comparative perspective: building democracias in light of international experiences".

Les expériences des pays qui ont réussi à surmonter l'autoritarisme seront discutées et comparées avec les difficultés rencontrées aujourd'hui par les pays Arabes. Ainsi, une analyse comparative sera effectuée afin de continuer à bénéficier des leçons apprises, en mettant l’accent sur les changements politiques depuis le milieu des années 1970 en particulier.

Comme point de départ, la conférence part de l'hypothèse qu'il n'y a pas de «Paradigme de transition» clair et que ce qui est pertinent dans un cas peut être un échec dans un autre, même pour des pays voisins avec un contexte et des conditions similaires.

Les conclusions de cette conférence se veulent utiles pour les acteurs régionaux externes afin de contribuer à la définition des politiques et des programmes d'aide extérieure visant à encourager le processus de démocratisation.

Sur invitation.
Date Du 17 au 19/ 11/ 2014
Ville Barcelona
Organisateur IEMed / Arab Centre for Research and Policy Studies
Pages liées http://english.dohainstitute.org/

urther steps for territorial analysis in the wider region Europe + Neighbourhoods

Type Conférence
Description Présentation et débat dels résultats du projet "Integrated Territorial Analysis of the Neighbourhoods" (ITAN), financé par la Commission Européenne.

Présentation des principales recommandations politiques du projet ITAN sur les transports, l'énergie, l'agriculture et le développement rural, l'eau et l'assainissement, et la coopération décentralisée.

Dans le cadre de la Semaine Méditerranéenne des Leaders Économiques (http://www.medaeconomicweek.org/)
Date 27/ 11/ 2014
Ville Barcelona
Lieu Saló de Graus, Facultat de Dret, Universitat de Barcelona, Diagonal 684
Organisateur ITAN
Pages liées http://www.gis-cist.fr/events/further_st...
http://www.gis-cist.fr/wp-content/upload...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire