mardi 12 juin 2012

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης


2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης

29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης (29 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2012) στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου εμπίπτουν όλες οι περιοχές της φιλοσοφίας των επιστημών υπό την ευρεία έννοια του όρου. Επίσης εμπίπτουν ευρύτερες περιοχές της φιλοσοφίας (μεταφυσική, γνωσιολογία, ηθική, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, ιστορία της φιλοσοφίας, κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία) στο βαθμό που οι ανακοινώσεις σχετίζονται με θέματα που αφορούν την επιστήμη.

Το συνέδριο, το οποίο θα περιλαμβάνει ομιλίες και συμπόσια, είναι ανοικτό σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας, σε υποψήφιους και υποψήφιες διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική. Ο μέγιστος χρόνος που θα διατεθεί για την παρουσίαση εργασιών είναι 30 λεπτά συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης. Η διάρκεια των συμποσίων είναι 2 ώρες  συνολικά (μέχρι 4 ομιλίες) και η εσωτερική τους οργάνωση επαφίεται στους συμμετέχοντες. Οι προτάσεις θα υποβληθούν σε τυφλή αξιολόγηση.

Νέα προθεσμία υποβολής προτάσεων: 20 Ιουνίου 2012

Ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: 15 Ιουλίου 2012

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://phos.phs.uoa.gr

Η υποβολή προτάσεων μπορεί να γίνει μόνο μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire